• Imprimeix

Xarxa d'Ateneus Cooperatius

L’any 2016 es promou la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, amb la creació de punts territorials arreu de Catalunya, per portar a terme projectes de generació d'ocupació mitjançant la creació de cooperatives i societats laborals, dins el marc del Programa aracoop.

L’Ateneu cooperatiu, és una iniciativa, concebuda com espai de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.


Les entitats, tant públiques com privades, que formen part d’aquests ateneus són ens locals, empreses cooperatives o societats laborals, associacions i fundacions amb experiència en l’àmbit del projecte i amb capacitat per portar-lo a terme, o agrupacions sense personalitat jurídica.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del territori ofereixen diversos serveis per impulsar projectes, amb la voluntat de ser un espai referent d’innovació i suport a la creació de cooperatives i iniciatives d'economia social.

El pla de treball dels ateneus contempla les línies d’actuació següents:

  • Realitzar un mapa de les entitats i empreses d’economia social i cooperativa al territori i identificar-ne les bones pràctiques.
  • Informar, orientar i acompanyar les persones interessades en constituir-se en cooperativa, societat laboral.
  • Informar i assessorar a associacions i SCP sobre la possibilitat de portar a terme la seva activitat econòmica en forma de cooperativa o societat laboral.
  • Informar i acompanyar empresaris en jubilació i els treballadors d’empreses per a la continuïtat de l’activitat econòmica a traves d’una empresa cooperativa
  • Promoure el coneixement de la formula cooperativa en centres educatius i universitats.
  • Acompanyar i assessorar i promoure entre gestories i assessories i altres prescriptors sobre la gestió d’empreses cooperatives.
  • Fer arribar les eines i recursos de suport a les persones i entitats de l’economia social i cooperativa als diversos àmbits del seu territori.
  • Aconseguir ressò mediàtic sobre la creació d’empreses i entitats de l’economia social, a través dels mitjans de comunicació locals i impacte a les xarxes socials.
Data d'actualització:  23.03.2018

Ateneus Cooperatius

 

1. Alt Pirineu i Aran
2. Barcelonès Nord
3. Baix Llobregat
4. Maresme
5. Catalunya Central
6. CoopCamp-Tarragona
7. Barcelona - Coòpolis 
8. Girona
9. Terres de l’Ebre
10. Vallès Occidental
11. L'Hospitalet - La Col·lectiva
12. Ponent - Coopera
13. Alt Penedès - Garraf - Coopsetània
14. Vallès Oriental