• Imprimeix

Fòrums i seminaris presencials

Oferta adreçada principalment a empreses i institucions interessades a abordar diversos aspectes clau per a la consolidació i el creixement d’una organització des de la perspectiva de la igualtat en el treball.

Programa del taller 'Organitzacions, qualitat en el treball i processos de millora'

El programa formatiu es desenvolupa a partir de diferents sessions en què es faciliten als i les participants eines i continguts per aplicar a la pròpia organtizació mesures i plans d'igualtat. 

La programació formativa presencial corresponent a 2017 consta dels tallers i seminaris següents. 

Consulteu, per a cada proposta, els criteris de selecció i adjudicació de places.

Taller d'avaluació de plans d'igualtat

Barcelona, 20 de juny de 2017 (Inscripcions tancades)
Lleida, 7 de novembre de 2017 (Inscripcions tancades)

Docent: Georgina GONZÁLEZ, llicenciada en Dret i Postgrau en Polítiques d'igualtat homologat per La Salle. Com a consultora experta s'encarrega d'ajudar a les empreses a desenvolupar plans d'igualtat i assessorar-les en la seva implantació. Ha estat directora tècnica de Criteria Recursos Humans, durant 3 anys i ha compaginat aquest càrrec amb la feina de consultora en igualtat i diversitat, membre del grup Motor de la Xarxa Nust i tècnica de RSC. Des del 2008 porta desenvolupats més de 115 plans d'igualtat i ha impartit formacions principalment a empreses privades (vinculades amb la prevenció de l'assetjament, la sensibilització de gènere, formacions a la comissió d'igualtat o Eines per desenvolupar plans d'igualtat). Actualment també es tutora on-line del Postgrau d'agent d'igualtat de La Salle i tècnica d'igualtat de l'Ajuntament de Cervelló.
Destinataris/àries: Personal de gerència, direcció i gestió de recursos humans d'empreses i institucions, agents d'igualtat i representants sindicals que participin activament en l'elaboració, actualització i avaluació del seu pla d'igualtat.
Objectiu: Donar a conèxier l'eina per a l'avaluació dels plans d'igualtat i aprendre el seu funcionament aplicant-ho al propi pla d'igualtat.
Durada: 3 hores.
Horari: De 9:30 a 12:30 h.
Sessió Barcelona: Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Barcelona, Aula de formació. C/Albareda, 2-4
Sessió Lleida: Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida. Biblioteca. Av. del Segre, 5

 
PLACES LIMITADES
Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s'ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud.

Informació: 935 538 100

INSCRIPCIONS TANCADES
 

Formació cofinançada per

 

Sessions de treball per a realitzar la diagnosi d'igualtat de dones i homes a les empreses i organitzacions

Barcelona, 13 de novembre de 2017 (Inscripcions tancades)
Tarragona, 5 d'octubre de 2017 (Inscripcions tancades)
Girona, 10 d'octubre de 2017 (Inscripcions tancades)
Lleida, 27 de juny de 2017 (Inscripcions tancades)

Docent: Mar GAYA, consultora en integració d’igualtat d’oportunitats a l’àmbit laboral. Psicòloga, màster en direcció i gestió de Recursos Humans per l’EAE-UPF i tècnica superior en implantació de plans d’igualtat a l’empresa. Ha ocupat diversos càrrecs de direcció en empreses i des de fa 10 anys exerceix com a consultora independent col·laborant en diferents àrees de gestió de persones. Ha treballat per a grans organitzacions, tant del sector públic com privat, dissenyant i impartint accions formatives per al desenvolupament d’habilitats. Al febrer de 2011 va presentar la seva primera publicació sobre aquests temes, sota el títol Igualant (Ed. Icària).
Destinataris/àries: Personal de gerència, direcció i gestió de recursos humans d'empreses i institucions, agents d'igualtat i representants sindicals que estiguin iniciant la diagnosi de la seva empresa o organització i hi participin activament. 
Objectiu: Donar a conèixer la Guia pràctica per diagnosticar la iguatat i el seu funcionament i aplicar-ho als casos reals de les empreses participants en la sessió. 
Durada: 4 hores.
Horari: De 09:30 a 13:30 h.

Sessió Barcelona: Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. C/ Calàbria, 147
Sessió Tarragona: Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO). Camí de la Budallera, s/n
Sessió Girona: Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Girona. Pl. Pompeu Fabra, 1
Sessió Lleida: Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO). C/ Enric Farreny, 3

PLACES LIMITADES

Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s'ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud.

Informació: 935 538 100

INSCRIPCIONS TANCADES

Formació cofinançada per

Seminari sobre temps de treball i corresponsabilitat

Tarragona, 20 d'octubre del 2017

Docent: Pilar CARRASQUER, professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Diplomada en Ciències Socials per l'Institut de Ciències Socials de Barcelona (ICESB) i Llicenciada en Sociologia per la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, és membre de la Junta Permanent de l'Institut d'Estudis del Treball de la UAB, universitat on exerceix docència a la Diplomatura de Relacions Laborals i de Sociologia en la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. En la seva trajectòria com a investigadora destaquen els seus estudis enfocats en la situació laboral de la dona a Espanya: "Perfil sociolaboral de l'atur femení a Espanya", 1994; "Situació de les treballadores en el sector financer espanyol", 1995; "Les implicacions del repartiment del treball sobre l'ocupació i la vida quotidiana", 2001; "L'estudi de la doble presència: una aposta per la conciliació de la vida laboral i familiar", 2002; "El temps de treball en la negociació col·lectiva i els seus efectes socials", 2004.
Destinataris/àries: Personal de gerència, direcció i gestió de recursos humans d'empreses i institucions, agents d'igualtat i representants sindicals.
Objectiu: Introduir els conceptes generals i els elements principals de debat al voltant del temps de treball i de les polítiques de temps. En particular, es tracta de conèixer què és i com s’estructura el temps i el temps de treball en les societats del benestar, així com les principals actuacions al voltant del temps i del temps de treball en el nostre entorn, des d’una perspectiva de gènere.
Durada: 3 hores.
Horari: De 09:30 a 12:30 h.
Adreça: Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona. Sala Pau Casals. C/ Sant Francesc, 3

PLACES LIMITADES
Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s'ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud.

Informació: 935 538 100

INSCRIPCIONS TANCADES

Formació cofinançada per

 

Data d'actualització:  20.11.2017