• Imprimeix

Bústia Col·labora

Pla_Inspeccio

La Inspecció de Treball de Catalunya desenvolupa el Pla de lluita contra l’economia irregular i el treball no declarat.

Aquest pla és una de les principals prioritats del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per la ITC, el desenvolupament del qual es duu a terme en col·laboració amb els serveis d’Inspecció del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

L’economia irregular i el treball no declarat constitueixen una de les més grans amenaces a l’estat de benestar, a la competitivitat de les empreses per la competència deslleial que implica per la majoria de les empreses complidores de la normativa, i als drets dels treballadors i les treballadores que en un context de crisi econòmica són més vulnerables, en particular, si són immigrants sense autorització de treball o es troben en situacions precàries o amb risc d’exclusió social.

La Direcció General de la ITC fa una planificació de les actuacions inspectores a realitzar. Aquesta planificació sempre obtindrà resultats millors i més eficaços si compta amb la col·laboració de totes les persones i empreses decidides, com la Inspecció de Treball, a afrontar el frau laboral així com qualsevol altra irregularitat en el treball.

Si vol col·laborar amb la ITC facilitant informació que permeti una millor identificació dels àmbits de treball no declarat o de fets relacionats amb altre tipus d'irregularitat laboral, pot utilitzar la Bústia Col·labora i emplenar el formulari telemàtic corresponent.

Data d'actualització:  01.02.2016

Informació relacionada