• Imprimeix

Campanya de sensibilització en prevenció de riscos laborals per a joves

Assegura't el moment! #caprisc

GIF_instagram_cutter  GIF_instagram_escala  GIF_instagram_fum

Cada dia pots viure una situació de risc que cal prevenir i evitar.

  • Quan estiguis davant d'una pantalla recorda separar-te'n uns 50 cm! La il·luminació i evitar els reflexes també són importants!
  • Si repeteixes molt una acció, ves amb compte! Procura canviar els moviments i les postures, per exemple, quan utilitzis el ratolí o el teclat del mòbil.
  • Ves canviant l'activitat! Descansa de tant en tant! Et sentiràs millor.
  • No portis massa pes i aixeca càrregues amb ajuda, amb els equips adequats i amb la postura correcta!
  • No corris per arribar a l'hora, surt amb el temps necessari! Conduir qualsevol vehicle o caminar sense seguir les normes pot tenir conseqüències greus per tu i pels altres!
  • Planifica't i organitza't! L'estrès no és un bon company!
  • Treballa en equip, aprendràs més, tindràs més bons resultats i viuràs una bona experiència!
  • Demana i informa't de tot allò que desconeixes o  que has de saber per fer bé la feina i protegir-te. Davant de qualsevol dubte demana informació, hi tens tot el dret!
  • Quan utilitzis productes químics llegeix sempre les etiquetes del producte i segueix les instruccions!
  • Si utilitzes auriculars, vigila amb el volum! 

 

jove_cat_230x80_1       jove_cat_230x80_2       jove_cat_230x80_3


El 28 d'abril, dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball, és un bon dia per parlar de la Cultura Preventiva.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per conscienciar de la importància de la prevenció de riscos tant en l'àmbit personal com en el laboral.

Tenim la  convicció que transmetre i impulsar el valor de la prevenció farà que parem atenció i prenguem consciència d'aquelles situacions de risc que cal evitar i, si cal, identificar i prevenir; tant en el dia a dia, com en les activitats d'oci, al carrer, a casa i també a la feina.

Disposar de la formació i informació necessària per actuar amb seguretat davant de situacions laborals de risc, com són, la manipulació de productes químics, les males postures, la pressa o els treballs en alçada, és un dret de les persones treballadores i alhora una obligació empresarial. Només així podrem evitar danys a la nostra salut.

Prevenir assegura el teu present i millora el teu futur!

#caprisc                


 MATERIAL CAMPANYA

Destaquem

Espai web de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral Riscos laborals i consells per prevenir-los Publicacions de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral Concurs “La prevenció un valor segur, 2018” Les pel·lícules de’n NAPO Jove i seguretat i salut laboral Organització Internacional del Treball (OIT) - 28 d'abril de 2018, Generació Segura i Saludable.

La OIT, enguany posa en marxa el dia 28 d’abril una campanya anomenada: GENERACIÓ SEGURA I SALUDABLE  amb l’objectiu d’adoptar un enfoc concertat i integrat per a la promoció d’una cultura de la prevenció en matèria de seguretat i salut en el treball i per a l’eliminació del treball infantil.

 GENERACION SEGURA I SALUDABLE

GIF_instagram_cutter    GIF_instagram_escala    GIF_instagram_fum

Gif Facebook cutter                                              Gif Facebook escala                                    Gif Facebook fum

        Gif Instagram cutter                                             Gif Instagram escala                                   Gif Instagram fum

        Gif Twitter cutter                                                   Gif Twitter escala                                         Gif Twitter fum

Data d'actualització:  13.04.2018