• Imprimeix

Jornada "Nanotecnologia i prevenció de riscos laborals" - 4-5/4/2016

Organitzen: Institut de Seguretat i Salut Laboral. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya i els Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona.

L’Institut de Seguretat i Salut Laboral (ISSL) de la Generalitat de Catalunya organitza juntament amb la Universitat de Barcelona (UB), en el marc del Festival 10ALaMenos9, una jornada dedicada a Nanotecnologia i la prevenció de riscos laborals.

Actualment la utilització dels nanomaterials manufacturats o sintètics està guanyant terreny als seus congèneres a escala macro i micro a causa de les interessants propietats fisicoquímiques que ens aporten. La seva potencialitat i la gran quantitat de productes que els contenen fan pensar que el nombre de treballadors que els manipulen és elevat. D’altra banda, la demanda de nous productes ha fet que molts d’aquests materials s’estiguin utilitzant sense saber-ne prou sobre els seus efectes en la salut i seguretat de les persones i en el medi ambient.

El primer dia tindran lloc seminaris d’introducció a la nanotecnologia, una entrevista amb experts en la matèria i un fòrum de diàleg sobre les implicacions presents i futures de les nanotecnologies. El segon dia es farà una sessió de pòsters i seminaris específics sobre nanoseguretat i prevenció de riscos laborals. 

Ponències presentades. 04/04/2016

Ponències presentades. 05/04/2016

Conversa entre experts

Presenta i modera: Jordi Díaz Marcos (CCiTUB)
Participa: Pedro A. Serena Domingo (CSIC) i Víctor F. Puntes (ICN)

Sessió de pòsters

Recull fotogràfic

Jornada_NANOTECNOLOGIA I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Inauguració. Enric Vinaixa Bonet.Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya.

Jornada_NANOTECNOLOGIA I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Nanodiàleg. Introducció a la nanotecnologia.

Jornada_NANOTECNOLOGIA I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Nanodiàleg. Implicacions presents i futures de la nanotecnologia

Jornada_NANOTECNOLOGIA I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Nanoseguretat i prevenció de riscos laborals. Modera: Jaume de Montserrat i Nonó. Subdirector general de Seguretat i Salut Laboral de l’Institut de Seguretat i Salut Laboral (ISSL). Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya.

Data d'actualització:  25.04.2016

Informació relacionada