• Imprimeix

Les pel·lícules d'en Napo

En Napo és l'heroi de la sèrie d'animació que porta el seu nom sobre seguretat i salut en el treball. És un treballador servicial que pot ser víctima de situacions sobre les quals no té control, però també pot detectar perills o riscos, o fer bons suggeriments per millorar la seguretat i l'organització del treball. Qualsevol persona, des d'un empleat jove fins a un treballador experimentat, sigui del sector que sigui, es pot identificar amb en Napo.

El Departament ha traduït al català el portal de Napo, per acostar als treballadors/es, formadors/es, tècnics/ques i públic en general la prevenció de riscos laborals d'una manera atractiva i entenedora.

Les pel·lícules d'en Napo, realitzades pel Consorci Napo –que reuneix a sis organismes nacionals europeus- amb el suport de l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball, són una introducció atractiva al món de la prevenció de riscos laborals, gràcies a uns personatges simpàtics i unes històries divertides, sempre amb una perspectiva humorística i informal. "La prevenció amb un somriure" és la contribució d'en Napo per aconseguir que els llocs de treball siguin més segurs, més saludables i millors.

A més, la pàgina web de Napo compta amb un apartat específic adreçat a professors/es de primària, amb guies i materials per introduir la prevenció a les seves classes, i que inclouen propostes d'activitats per a nens d'entre 7 i 11 anys.

Les pel·lícules estan fetes en animació i són mudes. Tot i que variable, la seva durada acostuma a ser inferior als 10 minuts. Les pel·lícules es divideixen en capítols que es poden utilitzar com a càpsules independents que aborden aspectes específics del tema de la pel·lícula.

Data d'actualització:  07.06.2018