• Imprimeix

Noves eines per a la determinació de l’àmbit funcional dels convenis

El CRL debat sobre l'estructura de la negociació col·lectiva i les noves eines per a la determinació de l'àmbit funcional del conveni

foto1

El passat dijous 24 de maig va tenir lloc al Palau Macaya la Jornada “Reptes actuals a la negociació col·lectiva. Canvis en l’estructura i nous instruments en la determinació de l’àmbit funcional dels convenis” amb l’assistència de més d’un centenar de persones.

La presentació va ser a càrrec d’Enric Vinaixa i Bonet, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que va remarcar aquelles funcions desenvolupades pel Consell de Relacions Laborals vinculades directament als objectius de la jornada. Com la d’observatori de la negociació col·lectiva, assessorament en la determinació de l’àmbit funcional d’aplicació dels convenis col·lectius sectorials i el suport a la millora dels continguts i l’articulació de la negociació col·lectiva a Catalunya.

Albert Pastor Martínez, professor agregat de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, analitzà el marc normatiu en matèria d’estructura de negociació col·lectiva i els reptes i oportunitats que planteja per als acords interprofessionals d’àmbit estatal i, especialment, de nivell autonòmic.

A continuació, Juan Manuel Gutiérrez Hurtado, subdirector general de Programació i Actuació Administrativa de la Direcció General d’Ocupació del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, va presentar els objectius i funcionalitats, amb exemples pràctics, de l’eina del "Mapa de la negociació col·lectiva", que es preveu integrar en un termini relativament immediat al portal web del REGCON.

La segona ponència tècnica va ser realitzada per Ana García San Andrés, inspectora de Treball i consellera tècnica de la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius (CCNCC). La inspectora presentà la metodologia de Treball que basa el projecte del Mapa i es va centrar en les consideracions més rellevant referides a la determinació dels codis de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) que figuren en el REGCON.

L’acte va finalitzar, sota la moderació de la secretària general del Consell de Relacions Laborals, M. Àngels Pujols, amb la intervenció de la fila “0”, reservada les organitzacions representades al Consell de Relacions Laborals, Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de CCOO; Javier Ibars, director de Relacions Laborals de FOMENT, Núria Gilgado, Secretària de Política Sindical de la UGT i Elena de la Campa, directora de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de PIMEC; que van compartir i debatre reflexions sobre diversos punts sorgits a la sessió i un torn obert de paraula per a tot l’aforament.

Data d'actualització:  25.05.2017